YOZGAT / MERKEZ - Süleyman Sırrı İçöz İlkokulu

Nis

24 Nisan 2024 Çarşamba günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Süleyman Sırrı İçöz İlkokulu kutlama programı düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiirlerin okunması, dans gösterileri , koro ve yarışmalar ile devam etti.

Emeği geçen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale geçilmez! Tam 109. yıl önce atalarımız Çanakkale´de tarih yazdı... Çanakkale Savaşı´nda hem karadan hem de denizden yürütülen savaşta büyük bir zafer kazanıldı. Birçok şehit verildi. Şiirler, destanlar yazıldı. Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale´de "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum." demişti, bir ulus bu zaferle savaşın seyrini değiştirdi.

Okulumuzda yapılan 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜNÜN 109. yıl dönümü törenimize ait görseller aşağıdadır.

Mrt

Türk Kurtuluş Savaşı'nın en zor döneminde, bir millî marşa duyulan ihtiyacı göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı.

Mrt

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Bina tahliye tatbikatında, Anaokulu öğrencilerimiz 1.47 dakikada, İlkokul öğrencilerimiz 1.50 dakikada öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı.

Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

Kas

Valimiz Mehmet Ali Özkan'ın Eşi Arzu Özkan Hanımefendi, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle, okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizin gününü kutladı.

Arzu Özkan Hanımefendi, öğrencilerimizin derslerine de katılarak çocuklarımızla bir süre sohbet edip çeşitli hediyeler verdi.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bıraktığı essiz eserleri, ilkeleri ve devrimleriyle ilelebet Türk Ulusuyla yaşayacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü olması nedeniyle 10 Kasım 2023 Cuma Günü Saat 09.05' te okulumuzda anma töreni düzenlendi.

Emeği geçenlere teşekkürler.